Plasztikai sebészet története dióhéjban, mellnagyobbítás, szépészet

Az orvostudományi evolúció folyamatában a rekonstrukciós plasztikázás volt az első olyan helyreállító beavatkozás, ami egyben szépészeti műtétnek is megfelelt, majd innen nőtte ki magát egyedi sebészeti ágazattá. Több budapesti plasztikai sebészetre bejelentkezhetünk rekonstrukciós műtétre, de különféle esztétikai beavatkozásokra egyaránt, ám az OEP csak az előbbit támogatja, utóbbira külön díjszabás lett bevezetve. A kórházak imidzsén sokat dobott a plasztikai sebészeti szolgáltatás beindítása, ugyanis a fő célok egyike náluk a bevételük gyarapítása, ezzel az ellátással pedig jó úton haladnak. Csillapíthatatlan az emberek szépészeti műtétek iránti vágya, és az intézmény ezt fókuszban tartja, vidéki kórház lévén már nem csak a budapestiek élvezhetnek előnyt a plasztikai beavatkozások területén.

fenék, mellplasztika, lászló zsolt, klinika, plasztikai sebészet, zsírleszívás, szemhéjplasztika, orrplasztika, mellnagyobbítás, ajakfeltöltés

1. fenék
2. mellplasztika
3. lászló zsolt
4. klinika
5. plasztikai sebészet
6. zsírleszívás
7. szemhéjplasztika
8. orrplasztika
9. mellnagyobbítás
10. ajakfeltöltés fenék, mellplasztika, lászló zsolt, klinika, plasztikai sebészet, zsírleszívás, szemhéjplasztika, orrplasztika, mellnagyobbítás, ajakfeltöltés

A helyreállító műtétekről

Ez is egy plasztikai sebészeti ágazat, születési rendellenességek, balesetek, égési hegek, vagy műtéti torzulások esetén korrigálják az adott területet. Dr. Al-Sheraji olyan esetekben is rutinosan orvosolja a problémát, mint cukorbeteg bőrátültetése, vagy égési heg, fekélyes felfekvés eltüntetése. Számára nincs lehetetlen.

A szépészeti beavatkozások, plasztikai sebészet

A szépészeti műtét azért másabb, mert itt egészséges emberek szeretnének esztétikusabbak lenni. Olyanok, akik szebbek szeretnének lenni egy elálló fül eltüntetésével, orrkisebbítéssel, vagy mellnagyobbítással. Faktorok még a szülés utáni test kialakulása, a természetes öregedési folyamatok, ráncosodás, hirtelen fogyás utáni bőr megereszkedés, stb. Mielőtt bárki elítélné és hiúnak titulálná ezeket a pácienseket, jusson eszébe, milyen társadalomban élünk, ahol a kapcsolati rendszerekre erős hatással van az esztétikus megjelenés és a kellő önbizalom. A magabiztos megjelenéssel visszakapják az elveszett önbecsülést és megszűnhet a depresszió. De óva intünk mindenkit a ló túloldalára való eséstől is, nem szabad túlzásokba esni, ha helyrehozattuk önbizalomromboló elálló fülünket, lehetőleg ne szaladjunk bele a test többi részének átalakításába is. Hazánkban a mellnagyobbító műtétek szerepelnek a ranglista élén, így a dunaújvárosi kórházban is ez vezet a hasplasztika mellett. Itt az árak kedvezőbbek a budapesti kórháznál, 25.000,- Ft a legolcsóbb plasztikai műtéti szolgáltatás, és a kínálat igen széles, arcfelvarrástól a zsírleszívásig bármit igényelhet kedves páciensünk.

plasztikai sebészet
plasztikai sebészet, mellplasztika

A plasztikai sebészet története

Hihetetlen, de már a XIX. században is élt magyar orvos, pl. dr. Balassa János, aki kiválóan űzte a plasztikai sebészet iparát, ám mégis csak kb. ötven évvel ezelőttre datálhatjuk ezen beavatkozások népszerűségének és elterjedésének időpontját – írta a Népszabadság anno. Miután a szakminisztérium rábólintott, az eredetileg börtönnek épített Kun utcai kórházban lett a Fővárosi Tanács székhelye. Dr. Érczy Miklós itt felelt a vaskályhával fűtött 50 ágyas betegosztályáért, aki történelmet írt dr. Zoltán Jánossal, miután megírták közösen a plasztikai sebészet műtéttanát és bevezettek egy sor innovációt. Már a 60-as évektől végeztek implantátumokkal mellnagyobbítást, majd bevezettek mindenféle szakmai újítást.

Sokan azt gondolnák, hogy a plasztikai sebészet nem régen alakult ki, de bizony mér kb. 4000 éves múltra tekint vissza a műtéttel helyrehozott testi eldeformálódások megjelenése. Még az ősi Egyiptomban is végeztek plasztikai beavatkozásokat, hiszen ha valahol, ott aztán nagyon fontos szerepe volt az esztétikus megjelenésnek, főleg az előkelő társadalmi rétegekben és a fáraóknál. Johann F. Dieffenbach neve fémjelzi az altatás és a fertőzések megakadályozásának kezdeti bevezetését, igen hatékonyan csökkentette a plasztika ősatyja ezeket a rizikófaktorokat. Az angol Astley Cooper végezte el az első sikeres bőrátültetést, az 1800-as évek elején egy új technikát alkalmazott egy ujj amputációja során. Amerikában egy farkastorokkal született pácienst gyógyított meg 1827 -ben John Peter Mettauer saját tervezésű orvosi műszereivel. Maga a plasztika szó a görög plastikos szóból származtatható, ami alakítást, formázást jelent. A XIX. században megkapta az orvosi eljárás is a plasztikai sebészet nevet, Carl Ferdinand von Graefe jóvoltából.