Vízszerelő tipp: tudja meg, hogyan oldja meg a vízvezeték-problémákat

Vízszerelő tipp:

Tudja meg, hogyan oldja meg a vízvezeték-problémákat

Tudta, hogy a hibás légkamrák miatt lehet, hogy kalapáló hangot hall a csövekben? A zajt vízkalapácsnak nevezik, és ez azt jelentheti, hogy a víz bejutott a légkamrájába. Íme néhány tipp a probléma megoldásához.

Kerülje el a vízvezetékekkel kapcsolatos problémákat! Ne állítsa le a WC-t! Néhány általános dolog, amely leállítja a WC-t: játékok, haj, papírtörlő, fogamzásgátló cikkek és női személyes termékek. Ne öblítse le ezeket a tárgyakat a WC-jén – hacsak az utasítások nem írnak mást! Ezek megállíthatják a WC eldugulását – egészen addig a pontig, hogy semmi más nem fog működni -, kivéve a vízvezeték-szerelő hívását!

Rendszeresen ellenőrizze a szűrőket. Ha ezeket a szűrőket a közelmúltban nem tisztították vagy cserélték, eltömődhetnek. Ez befolyásolja a kemence működőképességét, ami azt jelenti, hogy előfordulhat, hogy télen nincs elegendő hő. Tegye meg ezt az egyszerű lépést, amint az időjárás hideg lesz.

Vízszerelő

Annak elkerülése érdekében, hogy a kültéri csaptelepei télen megfagyjanak, az első fagyás előtt távolítsa el az összes tömlőt. Zárja el a kültéri csapokhoz vezető elzáró szelepet is, majd nyissa meg a kültéri csapokat, hogy a vezetékekben megmaradt víz kifolyhasson. Miután a hőmérséklet tavasszal felmelegszik, megfordíthatja a folyamatot.

Használja a konyhamalacot hideg vízzel, hogy megőrizze a pengéit. Forró vízzel a zsír folyékonyabbá válik, és problémákat okozhat, beleértve az eldugulásokat is. Ügyeljen arra, hogy a pengéket úgy tisztítsa meg, hogy egy kis mosogatószert tölt be, és egyszerre engedjen hideg vizet is.

A tél folyamán a fagyott csövek megakadályozása kis lakásban élve jó ismeret lehet. A fagyott csövek nemcsak megállítják a víz áramlását, hanem megrepedhetnek és megrongálhatják a csöveket. Ha a nap leghidegebb részén minden csapból kis vizet enged ki, ezt a problémát elkerülheti.

Ha a mosogató rozsdás vizet enged ki, és nem fog lefolyni, akkor ez valószínűleg a csövekben felépült biológiai hab és zsír miatt van. Szakszerűen meg kell tisztítania a csatornákat, lehetővé téve a maximális áramlást a csatornákon. A csatornáknak teljesen nyitva kell lenniük.

Annak érdekében, hogy jó vízvezeték-szerelőt kaphasson, emlékezzen arra, hogy melyik barátja a tényleges lakástulajdonos és nem bérli azt. Valamikor minden háztulajdonosnak be kellett hívnia a vízvezeték-szerelőt, így tudnak adni egy jó személyes referenciát, amellyel pozitív tapasztalatokat szereztek.

Próbáljon időről időre frissíteni a belső WC-alkatrészeket. Ha hosszabb ideig kell tartania a fogantyút a WC öblítéséhez, előfordulhat, hogy ki kell cserélnie egy kopott darabot. Ez a fejlesztés sok pénzt takaríthat meg a vízszámláján az év során.

Tanítsa meg gyermekeinek, hogyan vegyék észre a vízvezeték-problémákat. Sok szülő úgy kezeli a vízvezeték kérdéseit, hogy ezt az információt nem osztja meg gyermekeivel, akik úgy nőnek fel, hogy semmit sem tudnak a vízvezetékről. Bármikor, amikor elvégez egy kisebb javítást vagy észrevesz egy problémát, hívja be gyermekeit, és magyarázza el, mi a probléma, és mit fog tenni. Nevelje őket, hogy a jövőben jó döntéseket hozzanak.

Tudja meg, mi okozhatja ezt a kalapáló zajt, és ezen kívül még sok más vízügyi információt nézzen meg. Sok pénzt megtakarít magának, ha bármelyik probléma elviselhetetlenné vált, vagy törött alkatrészeket eredményezett és ezeket időben orvosolta. Szánjon időt arra, hogy rendszeresen át olvassa ezt a cikket, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a vízvezetési készségekkel rendelkezik-e.