Mobiltelefon vásárlással kapcsolatos információk Budapesten és vidéken

Ezeket a dolgokat mindenképp tudnod kell a mobiltelefonodról!

Ismered a saját készülékedet? Tudod, hogy milyen funkciókat tartalmaz? Mik a titkos funkciói, ami vészhelyzet esetén nagy segítségedre lehet?

Mert benyomásom szerint az emberek nem ismerik a saját mobiltelefonjukat, hogy a készülék mire képes, mit tud. Sőt, még rejtett funkciókat is magába foglal.

Egy kis érdekesség.

112 az a szám, amit vészhelyzet esetén hívunk, ez a szám világszerte működik, még akkor is, ha nincs térerőd vagy külföldön tartózkodsz. 112-t bármikor hívhatod, a telefon meg fogja keresni az első olyan cellát amire csatlakozni tud, hogy hívja a segélyhívót.

Internet használat, egy kis spórolás.

Próbáld meg korlátozni az interneten a nap folyamán nézett videók mennyiségét. A videók sok adatot igényelnek a futtatáshoz, lejátszáshoz. Ha sokat nézed a YouTube-on lévő videókat, akkor érdemes lehet korlátlan internetre előfizetned a szolgáltatónál, így csökkentheted a számláid költségeit. Vannak kedvezményes csomagok, amit kiválaszthatsz, függ attól, hogy adat vagy beszédcélra használod az előfizetésedet.

De jó megoldás az is, ha wifire csatlakozol, manapság számos lehetőség van erre az ingyenes szolgáltatásra. A wifi is lehetővé teszi az e-mailek olvasását, küldését-fogadását, chatet vagy akár a számlák ellenőrzését, online információk elérését az otthonodtól távol.

mobiltelefon bestbyte
mobiltelefon

Akkumulátor

Tudtad, hogy a mobiltelefon akkumulátornak van bizonyos fenntartása?

Az akkumulátor üzemideje kihat az élettartalomra, függ, hogy milyen műveleteket végzel a készülékkel. Vannak számos hatékony módszerek. Ilyen pld a töltések száma és a kímélet. Félig feltöltött állapotban tartsd a telefont ha huzamosabb ideig nem használod, figyelj még az időjárás viszontagságaira, közvetlen napsugárzásra , ne hagyd ilyen helyen mobilodat.

Nem olyan egyszerű tudni, hogy mi folyik a mobiltelefonok világában. Főleg, hogy minél jobb és minél okosabb készülékek jelenek meg a piacon.

Úgy tűnhet, hogy nehéz kezelni őket de számos jótanács és hasznos információ fellelhető különböző szakmai cikkekben. Telefonvásárlás előtt mindenképp nézz meg minél több véleményt, értékelést, ne bízd a véletlenre, főleg, ha okostelefonok terén nincs semmilyen tapasztalatod, gyakorlatod.

A Samsung Galaxy Note 5 jelentős újításokkal jelent meg az előző Note modellekhez képest. Anyagában és dizájnjában sokkal jobban hasonlít az S modellekhez. Külseje tehát a Galaxy S6 üveg-fém dizájnját követi, ám nagyobb testben (5.7 hüvelykes). Hardverében is erősebb a korábbi Note-készülékeknél: egy 14 nanométeres Exynos 7420 processzorral fut és jókora, 4 GB-nyi LPDDR4 RAM-ot kínál. Hátulsó kamerája 16 megapixeles és OIS-sel (optikai képstabilizátorral) rendelkezik, elől egy 5 megapixeles szelfilövő kapott helyet, s mindkét kamera széles, f/1.9 lencsével felszerelt. Pompás szabadtéri fotókat készíthetünk. Az akkumulátora, amely 3000 mAh, sokat bír, ám a Note 4-hez hasonlóan nem hozzáférhető a felhasználó számára, így cseréje otthon nem megoldható. Az alapmodell 32 GB belső tárhellyel rendelkezik, de kapható drágább, 64 GB-os verzió is, ám egyik sem bővíthető tovább microSD kártyával. A készülék kompatibilis az S Pen érintőceruzával.